Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geert Baecke, Tino's Fruit:

"Mijn ouders hebben Knokke asperges leren eten"

Tholen - "Als handelaar kun je tegenwoordig nog overleven door kwaliteit te leveren en volumes te maken. Daarnaast moet je proberen om 'dure' producten goedkoop aan te bieden. Daarmee kom je het verst van allemaal", stelt Geert Baecke van Tino's Fruit. "Natuurlijk is het daarnaast erg belangrijk om de klant goed te behandelen, maar voor ons is dat een voorwaarde. Soms lijken het maar kleine dingen, maar we merken hoe fijn onze afnemers het vinden als we meelopen naar de auto en de groenten erin zetten."



Tino's is een AGF kleinhandel en groothandel en gevestigd in Knokke-Heist. Geert en zijn ouders zijn van oorsprong Zeeuwen en komen uit de buurt van Sluis. "We startten ooit met een boerderijwinkel, maar haalden op deze locatie in Knokke ook een deel van de groenten en fruit. De vorige eigenaar zocht nog een overnamekandidaat, dus mijn moeder nam het bedrijf over. Zelf ben ik ondertussen ook al 25 jaar actief en sinds 2011 eigenaar van Tino's." Naast aardappelen, groenten en fruit verkoopt het bedrijf ook bloemen en planten.



Asperges leren eten
Tino's staat met name bekend om haar asperges. "Dat is ons hoofdartikel. Mijn ouders introduceerden de asperges jaren geleden in de jaren 80 in Knokke. Ze hebben Knokke asperges leren eten. Vroeger reden ze in het seizoen bijna dagelijks naar Halsteren, bij Bergen op Zoom. Die asperges daar hebben nog de zilte smaak. Die ziltheid zit nog in de steeds in grond sinds de ramp in 1953. We halen de asperges er nog steeds. Wat we tekort hebben kopen we in via de Belgische veilingen." In het seizoen verkoopt Tino's een enorm volume. "We hebben jaren geleden ook geïnvesteerd in een aspergeschilmachine. Die kon er niet zo veel schillen, dus drie jaar geleden kochten wij de grootste aspergeschilmachine die er bestond. Hiermee kunnen we 600 kilo per uur schoonmaken en schillen we dagelijks 1000 tot 1200 kilo asperges." Hij verwacht dit jaar nog meer te schillen dan vorig jaar. "Het seizoen is vroeger begonnen, de volumes zijn groot en de prijzen zijn acceptabel voor de klant. Asperges zijn geen luxeproduct meer net als vroeger. Het is belangrijk om de beste kwaliteit te leveren, maar je moet niet te duur zijn. Het geheim is de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Natuurlijk kun je 5 euro op elke kilo verdienen, maar dat doe ik liever niet. Je kunt beter minder per kilo rekenen en meer verkopen."



Uitbreidingsplannen
Sinds Geert zelf in het bedrijf werkt levert hij ook aan horecabedrijven. "Vroeger was het alleen de winkel en die floreert nog steeds. Maar dat komt doordat we ook horecabedrijven beleveren. Op die manier houden we het volume erin en zijn de producten dagelijks vers. Elke dag, 7 op 7 bezorgen we bij horecabedrijven van Breskens tot Zeebrugge." Het bedrijf heeft plannen om uit te breiden. "Dat zal voor eind 2017 of begin 2018 zijn. We hebben 3000 vierkante meter bijgekocht en gaan investeren in diverse vernieuwingen. We zijn sinds het begin veel gegroeid, al ben ik wel van het langzaam groeien. Als je te snel groeit kun je de trouwe klanten niet voldoende aandacht meer geven."



Hoe gaat het

Eén van de grootste manieren om te onderscheiden is volgens Geert heel simpel: door de klant aandacht te geven. "Wij kennen onze klanten en vragen hoe het met ze gaat. Dat wordt ontzettend gewaardeerd. Ik merk dat het bij mezelf ook werkt. Kom ik in Breda bij The Greenery, kent Ary Van de Waal me bij naam. In sommige andere veilingen ben ik een nummer. Dat is een wereld van verschil", besluit hij.



Voor meer informatie:
Geert Baecke
Tino's Fruit
Sluisstraat 55-57
8300 Knokke-Heist
tel: 050-612201
fax: 050-616267
gsm: 0475-606133
geert@tinos.be
www.tinos.be