Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zevenlaags folie met anti-druppelwerking en eenvoudige montage

Griekse plastic foliefabrikant Plastika Kritis introduceert twee nieuwe producten met beter vochtbeheer en een gemakkelijkere installatie bij dubbellaagse foliekassen.

De twee nieuwe producten zijn beide gebaseerd op de 7-laagse extrusielijn die Plastika Kritis al sinds 2015 heeft. Exportmanager Dimitrios Doukas zegt dat de 7-laagse folies, die met hun nieuwe extrusielijn worden gemaakt terrein winnen. "De 7-laagse folietechniek werd ontworpen en speciaal ontwikkeld met nieuwe functies die meer waarde hebben voor de eindgebruiker."



Langdurige anticondens

Een van die nieuwe producten is de EVO AC kasfolie. Deze folie wordt gekenmerkt door zijn langdurige anti-druppel en anti-nevel eigenschappen. Het is een antwoord op de groeiende vraag naar folies met deze eigenschappen.

Volgens Doukas worden anticondens folies op grote schaal gebruikt om condensatie als gevolg van temperatuurverschillen tussen de twee kanten van de folie tegen te gaan. Deze condensatie en de hiermee samenhangende nevel verhoogt niet alleen de vochtigheid en de risico's op schadelijke schimmelziekten maar vermindert ook het licht in de kas en vertraagt de plantengroei. Anti-druppel (AD) toevoegingsmiddelen in de plastic folie kunnen dit probleem verhelpen, alhoewel veel van deze additieven na 1,5 tot 2 jaar hun effectiviteit verliezen. Dit geldt ook voor de anti-nevel additieven in de folie die nevelvorming tegen moeten gaan. Het is een veelvoorkomend probleem dat deze additieven naar het oppervlak van de folie migreren en geleidelijk verdwijnen waardoor de folie de anti-druppel en anti-nevel eigenschappen verliest.

"Onze nieuwe 7-laagse EVO AC kasfolies zijn met een nieuwe technologie gemaakt waardoor het anti-druppel en anti-nevel effect veel langer duurt," zegt Doukas. "Vooral in heel koude klimaten, waar de klassieke anti-druppel en anti-nevel producten onvoldoende presteren, heeft EVO AC aangetoond heel effectief te zijn. Dankzij deze langdurige anti-druppel en anti-nevel technologie kunnen professionele telers dezelfde folie langer gebruiken en zullen ze geen last hebben van het vroege verlies van deze belangrijke eigenschappen."

Makkelijkere montage dubbele kassen

Een andere belangrijke innovatie als gevolg van de 7-laagse extrusiefolie bij Plastika Kritis is de EVO2 kasfolie die werd ontworpen voor gemakkelijkere en snellere installatie van dubbellaagse kassen. "Hightech glastuinbouwbedrijven met dubbele opgeblazen folies hebben hoge foliemontage- en vervangingskosten. Daarnaast is het installeren van de folie in overeenstemming met de vereiste veiligheidsnormen niet gemakkelijk."

Intensief onderzoek bij Plastika Kritis heeft, in combinatie met de mogelijkheden van hun nieuwe 7-laagse technologie, de ontwikkeling van EVO2 mogelijk gemaakt, een demontabele folie voor dubbele opgeblazen kassen. Hiermee is het mogelijk om een dubbel opgeblazen kasdek in één keer aan te leggen, net als bij kassen met één dek.

Doukas: "EVO2 AC is in feite een 7-laagse folie die zich gemakkelijk in 2 verschillende folies opdeelt door lucht tussen de lagen in te voeren nadat de folie is geplaatst en stevig aan de kas is bevestigd. De technologie maakt een significante installatietijd- en kostenbesparing mogelijk en is ook veel veiliger voor de installatieploeg. Het maakt het zelfs mogelijk om op winderige dagen een dubbele opgeblazen kasdek te installeren."



Ook EVO2 kan worden uitgerust met de nieuwe AC technologie van Plastika Kritis zodat de binnenste laag langdurige anti-druppel eigenschappen heeft die geen nevel veroorzaken.

Zie ook: www.seven-layer.com/en

Voor meer informatie:
Plastika Kritis
Dr Dimitrios Doukas
Export Manager, Agricultural Films Division
Tel. +30 2810 308607
Fax. +30 2810 381328
P street, GR 714 08 Iraklion, Crete, Greece
E-mail: doukas@plastikakritis.com
Website: www.plastikakritis.com
Publicatiedatum: