Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick Mengers, ZON:

"Aanbod en vraag asperges gaan aanzienlijk toenemen"

Tholen - Een vroeg voorjaar resulteerde de afgelopen weken in een groot asperge-aanbod. "We moeten daarom genoegen nemen met lage prijzen voor de tijd van het jaar. Vorig jaar was het aanbod minder en zaten we nu voor het Paasweekend. Toen zat de prijs op het dubbele van nu. Vanmorgen lag de prijs van dubbel A-asperges voor de klok rond een niveau van 6,90 euro", vertelt Rick Mengers van ZON.



"De aanvoer gaat de komende weken aanzienlijk toenemen. De mini-tunnels zijn reeds gestart en gaan volgende week vol in productie. Gelukkig gaat de vraag ook toenemen. De trek is er afgelopen vrijdag pas echt in gekomen, maar er is momenteel een goede vraag vanuit de retail naar asperges. Wel vind ik de export momenteel tegenvallen. Met name de vraag vanuit Duitsland blijft achter en ook Zwitserland trekt er niet al te hard aan."

"Hoe de afzet de komende weken zal verlopen, blijft in grote mate afhankelijk van het weer. Maar de week voor Pasen staat altijd garant voor een goede verkoop", besluit Rick. Het asperge-areaal bij ZON is dit jaar opnieuw gegroeid en ligt nu al kort voor de 800 hectare. De kwaliteit van de asperges is volgens de aspergeverkoper goed. Wel staan de telers door de grote aanvoer voor de uitdaging om voldoende personeel aan te trekken.

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 77 323 95 40
rick.mengers@zon-business.com
www.zon-business.com