Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daling energieprijzen ondanks Australische cycloon

Deze week is opnieuw veel duurzame energie opgewekt. Daarnaast zorgde het warme lenteweer voor een afnemende vraag naar elektriciteit. Hierdoor daalde de elektriciteitsprijs op de dagmarkt. Door het ruime gasaanbod en de afnemende vraag daalde ook de dagprijs voor gas.

Ook de termijnprijzen voor elektriciteit en gas daalden. Dit komt doordat de producerende landen van gas, kolen en olie hun productie op peil houden, terwijl de vraag naar deze grondstoffen in de markt afneemt. De landen proberen op deze manier hun marktaandeel te behouden.

Een cycloon in Australiƫ zorgt op dit moment voor beperkte productie en export van kolen. Omdat Australiƫ een belangrijke kolenproducent is, stijgt de kolenprijs sinds eind vorige week. Naar verwachting is het effect van de cycloon van korte duur en zal de kolenprijs de komende weken weer dalen door een afnemende vraag.

Publicatiedatum: