Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Een derde zakenman werd vrijgesproken

Spanje: Twee zaadhandelaren veroordeeld voor illegale verkoop

Twee van de drie zakenmannen uit San Isiro en Campohermoso in Spanje, die beschuldigd zijn voor het reproduceren, marketen en verkopen van tomatenzaden waar copyright en andere rechten op rusten, zijn veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf. Een derde persoon werd vrijgesproken. Tijdens de zitting trok de aanklager de beschuldiging tegen de derde zakenman in en bracht de straffen van de andere twee terug van zes naar drie maanden voor een overtreding van het intellectueel eigendom. De rechter accepteerde deze motie en veroordeelde de mannen tot drie maanden gevangenis straf en een boete van vier euro per dag gedurende zes maanden. De rechter stemde echter in hun straf op te schorten als de boete van vier euro per dag nogmaals gedurende zes maanden betaald zou worden.

Volgens de aanklager waren de beschuldigde mannen de vertegenwoordigers en managers van twee verschillende bedrijven die agrarische producten marketen en verkopen en kassen hebben in San Isiro en Campohermoso. De aanklager stelde dat de mannen beschuldigd werden van het voorbereiden en planten van beschermde plantvariƫteiten, het vermenigvuldigen ervan en het illegaal verkopen ervan aan derden.

Na een klacht inspecteerde de Spaanse politie de kassen van de verdachten in San Isidro en Campohermoso op 9 augustus, 2012. Daar troffen ze "meerdere tomatenstekjes van beschermde plantvariƫteiten."
De aanklager stelde dat de verdachten "geen enkele toestemming hadden voor het produceren, verpakken of marketen van de plant en dat de verdachten wisten dat deze tomatenvariƫteiten beschermd en geregistreerd waren. Tijdens de zitting pleitte de derde verdachte onschuld en een officier van de Spaanse politie verklaarde dat er tegen hem geen bewijs was aangetroffen in zijn kas.

Bron: EFE
Publicatiedatum: