Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 april, Bleiswijk:

WUR opent zonnekas Chinese stijl

Op 12 april 2017 zal Wageningen University & Research officieel een zonnekas Chinese stijl openen aan de BU Horticulture naast het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk (NL). Deze zonnekas, uitgerust met hoge standaard technologie, simuleert de (klimaats)omstandigheden van een typische Chinese kas. Onderzoek zal Nederlandse leveranciers in staat stellen om hun technologie op de Chinese omstandigheden af te stemmen. Hierdoor kunnen Chinese telers hun gewaskwaliteit en productie verhogen.



Deze unieke zonnekas Chinese stijl maakt gebruik van zonne-energie die in een betonnen muur wordt 'gebufferd'. Het zal worden gebruikt om groenten als komkommers en tomaten te telen. Er zal eerst met komkommers worden begonnen. De prestaties zijn vergelijkbaar met die van zonnekassen in China. Daarom is de kas uitgerust met Nederlandse technologie zoals een klimaatscherm, teelt op substraat, een irrigatiesysteem en een klimaatcomputer. Door te experimenteren, kunnen Nederlandse leveranciers laten zien dat hun technologie op de Chinese omstandigheden kan worden afgestemd.



Promotie van de Nederlandse technologie
Dit project is opgezet door 'Partners in International Business' (PIB), een groep toonaangevende Nederlandse tuinbouwbedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op de Chinese markt. Het project is gericht op het versterken van de positie van haar leden (Hoogendoorn Growth Management, Ludvig- Svensson, Ridder Drive Systems, Hortimax, Delphy en Wageningen UR) in China door hun technologie te promoten en de voordelen te demonstreren van de toepassing van deze technologie en kennis in de huidige Chinese tuinbouwsector. Het project wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Officiƫle opening op 12 april 2017
De officiƫle opening van dit unieke project vindt plaats op 12 april van 15:30 tot 17:00 in de gebouwen van Wageningen University & Research, BU Greenhouse Horticulture en Delphy Improvement Centre aan de Violierenweg 1 resp. 3 in Bleiswijk. Keynote-sprekers zijn de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, voorzitter van de Topsector 'Horticulture and Starting Materials' Loek Hermans, commercieel adviseur van de Chinese ambassade Zhang Guosheng en wethouder van Lansingerland en MRDH vertegenwoordiger Albert Abee. De opening is alleen voor genodigden.

Voor meer informatie:
www.dutchsino.com
Publicatiedatum: