Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te koop: nieuwbouwproject van 16 ha

Op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden voor het bedrijf? Geen zin om zelf de hele bouw te regelen? Dan is dit misschien interessant. Er wordt een half-afgebouwde high-tech kas van 16 hectare aangeboden. Het dek wordt momenteel gelegd. In de kas moeten uiteindelijk komkommers en tomaten komen te staan voor de lokale markt, waar veel vraag is naar lokaal geteeld product. Klein detail: deze lokale markt ligt wel in Australië.

Het gaat om het project Maria's Farm Veggies in Australië. Sinds vorige week wordt het te koop aangeboden door een Australische makelaar. De 16,5 hectare is ongeveer half gerealiseerd en is bekend door de betrokkenheid van de Nederlandse ondernemer Cor Disselkoen.



Het project wordt verkocht door Colliers International. De makelaars spreken van 'een unieke kans'. "Een deels gerealiseerde, high-tech glazen kas, geschikt voor substraatteelt. Er kan 16,4 ha teeltruimte ontwikkeld worden en er is nog eens zo'n 2 hectare beschikbaar voor verpakkingsruimte, koeling en techniek", vertelt Richard Royle van Colliers. "De infrastructuur en de verpakkingsfaciliteit zijn uitgerust voor verdubbeling van het bedrijf." Het project is gevestigd op een perceel van ongeveer 83 hectare.

Volgens Royle biedt Maria's Farm Veggies geïnteresseerden en investeerders in de agro- en voedingssector een zeldzame gelegenheid om eigendom en techniek van wereldklasse te verkrijgen in Australië. "De kas is zo'n 50% gerealiseerd. Het grondwerk is gedaan en de opstanden zijn grotendeels opgericht. Er wordt momenteel beglaasd."






De oorspronkelijke bedoeling van de ondernemers was om van Maria's Farm een grootschalige tomaten- en komkommerkwekerij voor de lokale markt te maken. Er werd flink in geïnvesteerd, maar mede door vertragingen vanwege vergunningen en een flinke overstroming in het gebied, is nieuw kapitaal nodig om het project af te ronden.

Het Maria's Farm project ligt 160 km boven Sydney, vlak bij het vliegveld van Newcastle. Dit geeft extra mogelijkheden, omdat er een goede mogelijkheid bestaat voor overzeese export naar Azië.

Voor meer informatie:
Colliers International
Jesse Manuel Richard Royle
Rural & Agribusiness Rural & Agribusiness
Tel: 0421 550 242 0418 961 575
Email: Jesse.manuel@colliers.com or richard.royle@colliers.com

Zie ook : www.colliers.com.au/31192
Publicatiedatum: