Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sierteelt goed vertegenwoordigd tijdens KIDK

Tholen - De sierteelt is enorm goed vertegenwoordigd tijdens Kom in de Kas. Ruim 220 bedrijven openen komend weekend de deuren. Meer dan 130 daarvan zijn actief in de teelt van bloemen of planten.

Groente
Zo'n zestig bedrijven halen hun inkomsten primair uit de teelt en verkoop van voedingsproducten. Twaalf kwekerijen zijn actief in de paprika, vijftien in de tomaten, elf in het zachtfruit, acht in de komkommer en één in de aubergines. Dan nog eens veertien in de teelt van diverse consumptiegewassen (combinaties van vruchtgroenten, of een product als witlof) en twee in de toelevering (zaad of planten).



Partners
Ook de partners van de glastuinbouw zijn vertegenwoordigd. Zo opent proeftuin BCK de deuren, is Brightbox te bezoeken, kun je in Limburg langs bij de aardwarmte op Californië, doet het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor de Glastuinbouw in Zeeland mee en kun je bij het jubilerende Veiling Zaltbommel een kijkje nemen.

En de rest
Nog eens 25 bedrijven zijn niet actief in de tuinbouw, maar afkomstig uit onder andere veeteelt. In Voorne en Putten bijvoorbeeld is het evenement al jaren breed gedragen door diverse agrarische ondernemers.

Dit weekend gaan wij natuurlijk ook in de kassen kijken, maar omdat het niet lukt om 220 bedrijven te bezoeken alvast de oproep. Maak je leuke foto's, stuur ze dan vooral in!