Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterbesparing voegt waarde toe aan eindproduct

Alhoewel kassen een grote stap voorwaarts inhouden waar het gaat om waterbesparing in de landbouw is het belangrijk om aan te kaarten wat er nog beter kan. De week van Wereld Waterdag is altijd een goed moment voor meer bewustzijn over waterschaarste en wat de glastuinbouw zou kunnen doen om water nog verantwoordelijker te gebruiken.



Zo denkt Spaanse kasfabrikant J. Huete er ook over. Woordvoerder Fued Alle Arechavaleta: "Water is een steeds belangrijker bron voor het bestaan van de mens en wij zijn ons hier elke dag bewuster van. Daarom benadrukken we voor elk integraal project waar we aan werken het gebruik van recirculatietechnologieën om verspilling van irrigatie- en regenwater te vermijden. We hebben alle technologie beschikbaar die het voor telers mogelijk maakt elke druppel water te hergebruiken en het zou jammer zijn als hier geen gebruik van zou worden gemaakt."


Regenwateropvangsysteem bij een recent voltooid project.

Fued zegt dat hij blij is te kunnen melden dat steeds meer AGF-handelaren en marketingbedrijven steeds meer geïnteresseerd zijn in de milieuvoetafdruk van hun telers. "Consumenten en marketers zijn meer bewust dat we voorzichtig moeten zijn met het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water. Daarom eisen bedrijven die de producten vermarkten steeds meer dat hun leveranciers zo duurzaam en efficiënt mogelijk produceren. Waterbesparende technologieën spelen hierbij een belangrijke rol. Duurzaamheid is naast kwaliteit en smaak ook een manier geworden voor een product om zich op de markt te onderscheiden."


Afwateringsleidingen aan de buitenzijde van de kaswanden die regenwater van het dak opvangen. Dit water kan in een speciale wateropslag worden bewaard en hergebruikt om de gewassen te irrigeren.

Om deze reden zijn waterbesparende technologieën en systemen nu over de hele wereld een vast onderdeel van hun projectontwerpen. Van regenwateropvang en irrigatie tot condenswateropvang. "We nemen integrale systemen voor de opvang en het gebruik van regenwater en afvoerwater op, waarbij we de modernste goten en waterleidingen gebruiken, evenals systemen en automatisering voor waterzuivering en hergebruik."

De kassenbouwer zegt dat het meenemen van dergelijke technologieën een eerste vereiste zijn geworden: "Het is ons doel om projecten te ontwikkelen waarbij de gebruikte nieuwe technologieën niet alleen zijn gericht op het maximaliseren van de productiviteit en winstgevendheid maar ook het milieu beschermen. Zo creëren we integrale projecten voor onze klanten met de kleinste mogelijke 'watervoetafdruk'."

Voor meer informatie:
J.Huete International
Ing. Fued Alle Arechavaleta
Director J. Huete Mexico
Publicatiedatum: