Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extremadura verwacht 14% meer tomaten

Ondanks een kleine afname van het areaal verwacht Extremadura dit jaar een verhoging van het productievolume van tomaten met mogelijk 14% ten opzichte van vorig jaar. Zolang er niets onverwachts gebeurt, zoals de stormen in juli vorig jaar, zal dit ook de doelstelling zijn. De aan producenten betaalde prijzen zullen blijven dalen.

"Als er geen grote oogst is, zullen veel telers verlies lijden," volgens Domingo Fernández, voorzitter van de afdeling AGF bij Cooperativas Agroalimentarias in Extremadura. "De prijzen blijven dalen omdat er veel voorraad is en het verwachte productievolume dit seizoen hoger is dan gebruikelijk," zegt Manuel Vázquez Calleja, CEO van Conesa, de belangrijkste tomatengroep in Extremadura.

Uit een vergadering van de tomatenraad van Extremadura volgen deze statistieken. Het areaal is 250 hectare minder: 24.915 hectare vorig seizoen tegen 24.663 hectare dit seizoen. Het verwachte productievolume van zo'n 2,2 miljoen ton vorig jaar werd uiteindelijk 1,9 miljoen ton, een oogst van 78.920 kilo per hectare. Voor dit seizoen verwacht men een productievolume van 2,1 miljoen ton te halen, een oogst van 86.780 kilo per hectare, die een stijging van 14,2% in zou houden ten opzichte van vorig jaar.

Vázquez: "We zullen in het voorjaar en de vroege zomer kijken hoe het loopt. Afwijkingen zijn altijd mogelijk, alhoewel een plotselinge verandering van de verwachtingen nooit goed is." Conesa zal naar verwachting dit seizoen 715.000 ton, oftewel 33%, bijdragen aan het tomatenvolume in Extremadura en de lidbedrijven van Cooperativas Agroalimentarias 58,67%. Volgens Fernández is dit een groeiend percentage omdat steeds meer telers hun tomaten bij coöperaties onderbrengen.

Bron: hoy.es
Publicatiedatum: