Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanbod Noord-Amerikaanse ijsbergsla blijft krap

Het krappe sla-aanbod lijkt vanwege een aantal factoren door te zetten. Mark McBride van Coastline Family Farms in Salinas, Californië: "Het aanbod van ijsbergsla is lager dan normaal." Ze hebben een periode met ongebruikelijk warm weer gehad, ook 's nachts, waardoor de sla sneller is gaan rijpen. "We hebben ons oogstschema meerdere keren aan de sneller rijpende velden aan moeten passen." 

McBride zegt te weten dat er bij sommige zaadsoorten aanzienlijke verliezen zijn geweest: "Later deze week zou er best wel een crisis kunnen zijn waar het om kwaliteit en de groei van de gewassen gaat." In het verleden konden bepaalde expediteurs nog wat schuiven tussen het teeltseizoen van Yuma-producten en dat van de regio Salinas. "Met de warmteproblemen dit jaar zal dat wat moeilijker worden. En de grote hoeveelheid regen deze winter in Salinas heeft ook invloed gehad op het vermogen van iedereen om hun gewassen normaal te kunnen telen."



Interesse vanuit Europa
Aan de andere kant is de vraag ook goed voor sla, een van de belangrijkere gewassen die wordt gebruikt voor zowel de verse als de verwerkingsmarkt. En naast een stabiele binnenlandse vraag is Coastline ook meer zaken met Europa gaan doen. 

Volgens McBride is de prijs over het algemeen tussen de $17,50 en $20,50 per doos geweest: "Dat is een stuk hoger dan vorig jaar op dit moment. De afgelopen jaren is er in de overgangsperiode meestal overaanbod geweest met redelijke prijzen. Hier is nu behoorlijk van afgeweken."



Gaten in de markt?
McBride voorspelt wat problemen aan de aanbodzijde. "Er komt een periode aan met aanbod dat over het algemeen lager zal zijn dan normaal vanwege de ongewone hitte in de woestijn en de ongebruikelijke hoeveelheid regen in de districten in het noorden en centraal Californië."

Voor meer informatie:
Mark McBride
Coastline Family Farms
Tel: +1 831-755-1430
mark@coastlinefamilyfarms.com
http://coastlinefamilyfarms.com/
Publicatiedatum: