Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse tomatentelers blij met semi-gesloten kas

Afgelopen teeltseizoen zijn er in Zuid Frankrijk goede ervaringen opgedaan met het telen van diverse soorten tomaten in semi gesloten kassen in Zuid-Frankrijk. Voor Horconex en KE GrowAir, leveranciers van de kas en het homogene klimaat daarbinnen, is het nu tijd om deze ervaringen te delen.



"Samen met de klant de juiste keuzes maken is alles waar het om draait, geen oplossing is gelijk," aldus Cees van Uffelen, directeur van Horoconex, kassenbouwer en sinds 30 jaar sterk geworteld in Frankrijk en Zwitserland. Semi-gesloten in Zuid-Frankrijk gaat over het buiten houden van insecten en niet over minder energie of veel meer opbrengst. Met dit verhaal tekenden telers Olivier Herranz en Cedric Meurs voor de realisatie van twee semi gesloten kassen voor tros- en cherrytomaten in 2015. In de zoektocht naar partners kwam Horconex ook bij KE GrowAir uit. De enkele slang van KE GrowAir laat een significante verbetering zien in het homogeen krijgen van het klimaat in de kas ten opzichte van de standaard slangen.



Tevreden telers
Inmiddels zijn de telers begonnen aan hun 2e teeltseizoen. Met een lagere energie input, iets verhoogde productie, maar door een homogener klimaat en een lagere ziektedruk kunnen ze een betere kwaliteit product hoger in de markt wegzetten. Een beeld dat ook wordt onderschreven door hun studieclub, waaraan zij zijn verbonden. Vergelijkbare ondernemers met semi gesloten kassen laten zij in een benchmark achter zich.

Voor meer informatie:
KE GrowAir
Edisonweg 11
3291 CK Strijen
Tel. +31 (0) 78 674 8475
Fax +31 (0) 78 674 8476
info@ke-growair.nl
www.ke-growair.nl

Horconex
Industriestraat 18
2671 CT Naaldwijk
Tel: 0174 623440
Fax: 0174 623102
info@horconex.com
www.horconex.com
Publicatiedatum: