Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Logos courgettes van Syngenta

Een dag meelopen met Syngenta om te leren over de eigenschappen van Logos courgettes, het nieuwste product dat door het bedrijf ontwikkeld, een variëteit die veel interesse opwerkt in zuidwest Sicilië. Syngenta organiseerde een bezoek aan het testveld bij Azienda Agricola Cappello in C.da Marina Marza (RG).



Deze courgetteplanten hebben een robuuste stam, zodat er alleen steun nodig is om de groei van de plant te leiden.



Logos heeft een goede ratio tussen plantontwikkeling en afstand. Samen met de kenmerkende bladstengel ontwikkeling zorgt dit ervoor dat het fruit zichtbaar is en geen courgettes vergeten worden omdat ze niet zichtbaar zijn door bladeren.




Dit is een groot voordeel aangezien het de oogsttijd verkort waardoor er flink op kosten bespaard kan worden.




De vruchten zijn heldergroen met een constante diameter in de lengte. Ze hebben een goede smaak en daarom te gebruiken in allerlei gerechten. Door de regelmatige vorm zijn ze geschikt om in de lengte door te snijden.



Een belangrijk aspect is de weerstand tegen veelvoorkomende courgetteziektes zoals Oidium, WMV and ZWMV (beperkte weerstand). "Een andere belangrijke factor is de tolerantie tegen abiotische stress zoals de koude temperaturen," rapporteert Syngenta Technical Crop Advisor Circo Santoro.



Veel lokale producenten namen deel. Technici van Syngenta leidden de bezoekers rond door de verschillende tunnels en gaven uitleg over de eigenschappen van deze variëteit en beantwoordden alle vragen vriendelijk en professioneel.



Andrea Cappello, de eigenaar van het bedrijf, heeft veel bijgedragen aan het succes van het evenement.
Publicatiedatum: