Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Ruiter komt met drie nieuwe komkommers

Vorig jaar al kondigde De Ruiter aan dat het zaadhuis grote voortgang heeft geboekt in de ontwikkeling van nieuwe komkommerrassen, die aansluiten bij de eisen van de huidige markt. De eerste komkommer in deze reeks was Dubai. Deze week maakte De Ruiter bekend dat drie nieuwe komkommerrassen in de startblokken staan.



De Ruiter product- en marketingmanager komkommer Leo Lansbergen wil er nog niet te veel over kwijt: "We staan aan de vooravond van de daadwerkelijke introductie van die drie nieuwe rassen. Onze mensen van Technical Development, veredelaars en Sales werken op dit moment aan het bundelen van alle relevante informatie voor geïnteresseerde telers."

Tipje van de sluier
Een klein tipje van de sluier wil Lansbergen echter wel oplichten. Het gaat daarbij om informatie die het zaadhuis al persoonlijk gedeeld heeft met haar relaties.

Lansbergen: "Het eerste nieuwe komkommerras dat De Ruiter volgende week onthult, is een ras dat vooral uitblinkt in productie. Met zijn open gewas wordt dit een topper in de markt."

"Het tweede nieuwe ras in deze veelbelovende reeks is er een die uitblinkt in arbeidsvriendelijkheid en een superproductie in stuks."

"Onze derde nieuwkomer kan zich beroepen op een aantrekkelijk resistentiepakket. Details volgen volgende week!"

Dubai
Eerder vorig jaar trapte De Ruiter de comeback in komkommer al af met de introductie van Dubai. De Ruiter vergelijkt Dubai met een four wheel drive: het ras heeft een krachtige 'motor' en een enorm uithoudingsvermogen. Dubai kwam de afgelopen twee jaar positief uit proeven, zowel in de traditionele als hogedraadteelt. Het ras wordt de komende zomer- en herfstteelt door een groeiend aantal telers in Nederland geplant.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: