Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komende weken nauwelijks broccoli verkrijgbaar

Tholen - De broccolimarkt is momenteel op tilt geslagen. "Er is nauwelijks broccoli verkrijgbaar op de markt. Toen in de weken 47 en 48 van vorig jaar de Spaanse productiegebieden blank stonden, kon er niks aangeplant worden. Daar zien we nu de gevolgen van, want broccoli heeft een productiecyclus van 100 dagen", vertelt een importeur.

"Onze leverancier heeft ons gelukkig al tijdig geïnformeerd dat deze situatie er aan zat te komen. We hebben wat broccoli in het zuidwesten van Spanje kunnen laden om onze contracten uit te dienen, maar de uitwijkmogelijkheden zijn beperkt. Eind vorig jaar had heel Zuid-Europa met extreme weersomstandigheden te maken. Ook Italiaanse en Griekse broccoli is maar heel beperkt beschikbaar", vervolgt de importeur.

"De prijzen zijn nu sky-high, maar daar kun je niet zoveel mee, omdat het product er gewoon niet is en daar heeft iedereen mee te maken. De komende twee à drie weken zal er nauwelijks Spaanse broccoli zijn. Daarna zit je in de week voor Pasen en is de bedrijvigheid in Spanje over het algemeen niet zo groot, dus het wordt de komende weken sowieso een hele puzzel."