Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
geteeld met restwarmte Amercentrale

Professionele hennepteelt in Madese kwekerij

Tholen - Een Madese tuinder heeft een voorschot genomen op de mogelijke legalisatie van de cannabisteelt. In zijn kwekerij werden zo'n 400 cannabisstekken en 2500 planten gevonden. Elk stadium van de hennepteelt was verstopt in het kassencomplex.


foto's: Marcel van Dorst - MaRicMedia

De politie kwam de kwekerij aan de Plukmadeseweg op het spoor dankzij een tip. Gisteren werd er in de loop van de dag een inval gepleegd. Daarbij zijn de eigenaar van het complex, een 56-jarige man uit Made, een 52-jarige vrouw uit Made en een 41-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.


foto's: Marcel van Dorst - MaRicMedia

Van perkplanten naar pot planten
De kas (2,4 ha groot) werd voorheen gebruikt voor de teelt van perkplanten, kerststerren en kiwibessen. Vorig jaar is de kwekerij verkocht. Volgens de politie was de kwekerij zeer professioneel opgezet. De stroom werd illegaal afgetapt. Elk stadium van hennepteelt was in het kassencomplex verstopt. De kwekerij zelf maakt gebruik van restwarmte van de Amercentrale.


foto's: Marcel van Dorst - MaRicMedia

In beslag genomen
Hennepstekken, moederplanten, hennepplanten en henneptoppen zijn allemaal door de politie in beslag genomen. In totaal werden zo'n 400 stekken en rond de 2500 planten aangetroffen. De gedroogde henneptoppen zijn afgevoerd en moeten nog gewogen worden. Het gaat vermoedelijke om tientallen kilo's. Ook alle randapparatuur is meegenomen en wordt vernietigd. De politie nam verder een personenauto, motor en zitmaaier in beslag. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.