Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
28 maart 2017, Huissen

Glastuinders Oost-Gelderland verplicht individueel zuiveren

Zoals bekend geldt per 1 januari 2018 een verplichte zuivering van restwaterstromen. Dit heeft consequenties voor alle glastuinders die water lozen op oppervlaktewater of op de riolering. Het afgelopen jaar was er alom sprake van het al dan niet collectief zuiveren. In regio Oost-Gelderland zijn deze collectieven maar beperkt van de grond gekomen, wat betekent dat individuele bedrijven per 1 januari 2018 zelf voor een oplossing moeten zorgen.

Daarom organiseert LTO Noord en Greenport Arnhem/Nijmegen een vervolgbijeenkomst over dit onderwerp: Individuele oplossingen zuiveringsplicht.

Zuiveringsplicht
Per 1 januari 2018 moet iedere tuinder de gewasbeschermingsmiddelen voor minimaal 95% verwijderen uit het te lozen water. Het betreft drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater. De zuiveringsplicht heeft zowel betrekking op lozing via de riolering als lozing op het oppervlaktewater.

Doel bijeenkomst
In de bijeenkomst zal in stappen worden aangeven wat de zuiveringsplicht inhoudt en welke mogelijke oplossingen er zijn voor het individuele bedrijf. Hiervoor zijn een drietal bedrijven uitgenodigd die een drietal zuiveringsmogelijkheden presenteren.

De bijeenkomst is op dinsdag 28 maart 2017 in De Valom te Huissen. Inloop vanaf 19.30 uur.

Klik hier voor meer informatie en het programma
Publicatiedatum: