Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Wetenschappers verhogen voedingsstoffen uit groenten van verticale teelt
Groenten die in een gebouw worden geteeld zonder dat er gebruik wordt gemaakt van beschermingsmiddelen, zijn mogelijker veiliger om te consumeren dan groenten die in de volle grond worden geteeld. Toch zijn er nog aarzelingen ten aanzien van verticaal geteelde groenten. Om dit uit de wereld te helpen, geeft de Kyoto Prefectural University een sales pitch, waardoor ze hopen dat het product aantrekkelijker wordt voor de consument. Ze hebben op de campus in Kansai Science City (Keihanna) een technologie ontwikkeld om de antioxidanten in groenten, die in deze gebouwen worden geteeld, aanzienlijk te verbeteren.
Go Takeba is voormalig directeur van de universiteit en emeritus professor van groentenfysiologie. Takeba: "We hopen dat de technologie veel belangstelling trekt en populair wordt." De universiteit ontdekte dat door het combineren van blauwe lichtgevende dioden met kweekvloeistof zonder stikstof de hoeveelheid vitamine C en andere antioxidanten toenam. Volgens Takeba bevatten de groenten 10 tot 50 keer meer antioxidanten dan vollegrondsproducten.