Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers verhogen voedingsstoffen uit groenten van verticale teelt

Groenten die in een gebouw worden geteeld zonder dat er gebruik wordt gemaakt van beschermingsmiddelen, zijn mogelijker veiliger om te consumeren dan groenten die in de volle grond worden geteeld. Toch zijn er nog aarzelingen ten aanzien van verticaal geteelde groenten. Om dit uit de wereld te helpen, geeft de Kyoto Prefectural University een sales pitch, waardoor ze hopen dat het product aantrekkelijker wordt voor de consument. Ze hebben op de campus in Kansai Science City (Keihanna) een technologie ontwikkeld om de antioxidanten in groenten, die in deze gebouwen worden geteeld, aanzienlijk te verbeteren. 

Go Takeba is voormalig directeur van de universiteit en emeritus professor van groentenfysiologie. Takeba: "We hopen dat de technologie veel belangstelling trekt en populair wordt." De universiteit ontdekte dat door het combineren van blauwe lichtgevende dioden met kweekvloeistof zonder stikstof de hoeveelheid vitamine C en andere antioxidanten toenam. Volgens Takeba bevatten de groenten 10 tot 50 keer meer antioxidanten dan vollegrondsproducten. 

bron: asahi.com
Publicatiedatum: