Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 april, Zaltbommel

40e editie Kom in de Kas

Het eerste weekend van april 2017 is het feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Met alle technologie en innovaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. In regio Bommelerwaard nemen zes bedrijven deel. Zaterdag 1 april openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije telers
De kassen verkennen kan dit jaar in Zaltbommel. Bij de bedrijven is veel informatie over de biologische gewasbescherming. Een imker geeft uitleg over de bestuiving van de aardbeien. De diversiteit aan bedrijven binnen een straal van 9 km is groot en de bedrijven zijn goed per fiets te bezoeken.



Veiling Zaltbommel viert zijn 100-jarig bestaan en is in combinatie met Kom in de Kas opengesteld voor publiek deze dag. Bezoekers kunnen in het veilingbankje plaatsnemen en zelf daadwerkelijk leren drukken als een koper. Ook zijn er demonstraties van hoe het product gekeurd word. In de Veilinghal is een expositie van een 25 tal kunstenaars.

Veel diversiteit in teelten
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, op een trekker of in een vrachtauto zitten, lekker van de gerechten proeven en bij de Snijhortensiakweker een ijsje halen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple).



Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wordt voor de 40e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Zaltbommel nemen zes bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan op het terrein van Veiling Zaltbommel en bij de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank.

Voor meer informatie:
www.komindekas.nl
Publicatiedatum: