Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4 april, Amsterdam

Informatie over robots, omvangrijke data en precisielandbouw

Het gebruik van precisielandbouwtechnologieën en grote agrarische databeheersystemen zal leiden tot meer duurzame productie. Telers gebruiken de laatste jaren deze technologieën steeds meer, bijvoorbeeld drone-technologie, precisie-gewasbeschermingsstrategieën en de toepassing van robots.

Lénaïc Grignard van Delair-Tech zal spreken over hun drone-technologie en hoe drones de kans om het volgende succes-zaad te selecteren kunnen helpen versnellen en verbeteren. Met onbemande luchtvaartuigen (UAV's) kunnen meer proeven op een hoger tempo gecontroleerd worden dan met handmatig veldonderzoek. Als expert in data-acquisitie en gegevensverwerking heeft Delair-Tech hoge doorvoer fenotypering oplossingen met UAV's ontwikkeld om waardevolle inzichten over elke plant te verkrijgen, en efficiënte verwerkingsalgoritmen om nauwkeurige biofysische gewasgegevens te extraheren.

Ondanks al deze technologieën kan de klimaatverandering een grote invloed hebben op de voedselbeschikbaarheid en -kwaliteit. Voorspelde temperatuurstijgingen, veranderingen in neerslagpatronen en in extreme weersomstandigheden en verminderde waterbeschikbaarheid kunnen allemaal leiden tot een lagere landbouwproductiviteit. Margot Ribberink van Meteo Group zal het hebben over de manier waarop weersvoorspellingen op de korte en lange termijn kunnen helpen bij het veiligstellen van de agrarische productie.

Bekijk hier de hele sprekerslijst in deze sessie.
Publicatiedatum: