Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20-23 juni

Tuinbouw- en agrifood-missie naar Noord-Italië

Van 20-23 juni vindt er een economische missie naar Noord-Italië plaats voor verschillende sectoren. De missie loopt parallel aan het Staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Italië. Voor de Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en AgriFood zal er een gezamenlijke brede economische missie en programma op maat worden georganiseerd. Aanmelden kan tot en met 14 april.



Italië is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met goed eten en een veelzijdige keuken. Italianen besteden veel aandacht aan de kwaliteit en duurzaamheid van voedingsproducten. Het is het land waar de Slow Food beweging werd geboren en dat bekend staat om zijn vele kwaliteitsproducten. Italië biedt zo bij uitstek kansen voor Nederlandse bedrijven met onderscheidende en hoogwaardige agrarische producten en nieuwe foodconcepten.

Food innovation
Het accent van de driedaagse missie zal dan ook liggen op thema's zoals food innovation, food design, nieuwe verpakkingsmaterialen, start ups, agro-logistiek, jonge ondernemers, no food waste en flower design. Deze thema's sluiten nauw aan bij zowel de (Noord-)Italiaanse markt als bij aandachtsgebieden van het Italiaanse overheidsbeleid. Doel is om Nederland in deze sector te positioneren als innovatieve en duurzame wereldspeler in producten en concepten met aandacht voor de toekomst en een visie op versproducten in een maatschappelijk kader. Ook is het de bedoeling om nieuwe afzetkanalen en handelscontacten te faciliteren.



Het programma bestaat uit individuele matchmaking, collectieve bedrijfsbezoeken, seminars en een netwerkdiner. Tijdens het programma is een ontmoeting van het Koningspaar met de missie Tuinbouw en Agrifood voorzien.

Voor aanmelding volg deze link.

Meer informatie: Conceptprogramma Economische missie Tuinbouw & Agrifood

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: