Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4 t/m 6 mei in Düsseldorf

bio!pac: internationale conferentie over biobased verpakken

Verpakken is bijna altijd noodzakelijk: vanwege voedselveiligheid, het tegengaan van voedselverspilling, om producten te beschermen en bijeen te houden, om op te vallen in het schap en te communiceren over het product.

Maar: een verpakking hoeft niet per se van conventioneel plastic gemaakt te zijn. Een biobased verpakking is gemaakt van hernieuwbare materialen die uit een onuitputbare bron komen. Deze materialen zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen zoals zetmeel, cellulose, melkzuur, eiwitten of via micro-organismen/bacteriën of bijvoorbeeld afkomstig uit restmaterialen of afvalstromen.

Bioplastics Magazine organiseert i.s.m. Green Serendipity een internationale conferentie over verpakkingen gemaakt van biobased materialen. Op 4, 5 en 6 mei zullen experts van diverse biobased materialen hun ontwikkelingen in Düsseldorf presenteren. Ook zullen belangrijke topics zoals endoflife, materiaal versus landbouwgrond en dergelijke aan de orde komen. Zo is het mogelijk om direct in contact te komen met producenten en verwerkers.

Voor meer informatie: www.bio-pac.info
Publicatiedatum: