Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tomatenexport binnenkort van start bij Elite Foods

"Bewust niet te snel groeien"

Tholen - Het seizoen begint bij exporteur Elite Foods langzaam op gang te komen. "Er zit nu wat beweging in. Momenteel verkopen we nog met name wintergroenten en daarnaast ook komkommers en kassla. De tomaten zijn nog wat te duur voor onze afnemers in Duitsland. Die kopen nu Marokkaanse of Spaanse tomaten. De Marokkaanse schelen nu de helft in prijs met de Belgische", vertelt eigenaar Hassan Akarca.

Meer tomaten

Hij geeft aan dat als de productie in Belgiƫ toeneemt, de prijs zal dalen. "De belichte teelt is afgelopen en telers gaan nu verder met onbelichte teelt. Ik verwacht binnen een dag of 10 een hogere productie. Dan zal ook de afname toenemen. Vooral in de zomer hebben wij het druk. Nu gaan er om de dag 1 of 2 wagens naar Duitsland en in de zomer 4 of 5."


De broers Hassan en Zafer Akarca met een doos tomaten van eigen merk.

Alhoewel het bedrijf met name bekend staat om haar Elite tomaten, groeit het assortiment elk jaar. "Tot twee jaar geleden groeiden we ontzettend snel en zat er niet echt een structuur in. We hebben toen besloten dat we het professioneler aan gaan pakken, want anders zouden we onszelf voorbij lopen. De groei gaat nu langzamer, maar bewuster. Te snel groeien is op den duur niet meer beheersbaar, je moet het bij kunnen houden." Elite Foods levert haar producten aan Turkse en Duitse bedrijven. "We hebben in de 18 jaar dat we actief zijn een vertrouwensband opgebouwd met onze klanten."

Voor meer informatie:
Elite Groenten & Fruit BVBA
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
Fax: +32 (0)15637055
www.elitefoods.be
info@elitefoods.be