Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pokon ontwikkelt duurzame potgrond met hulp Horticoop

Pokon heeft een nieuw, duurzaam potgrondconcept geïntroduceerd voor consumenten. De potgrond bevat veel hernieuwbare grondstoffen, een biologische bemester en een bio-based verpakking. Het is de eerste potgrond op de Nederlandse markt met een MPS certificaat. Bij de ontwikkeling is nauw samengewerkt met Horticoop.



In MPS-gecertificeerde potgronden moet minimaal 30 procent van de gebruikte grondstoffen hernieuwbaar zijn. Pokon gebruikt daarvoor onder andere houtvezels, maar ook rijstkaf die wordt betrokken van Horticoop. De rijstkaf is RHP gecertificeerd en is een uit de EU afkomstige reststroom van de voedingsmiddelenindustrie. Het maakt potgronden niet alleen lichter en luchtiger. Door het in rijstkaf aanwezige silicium krijgen planten sterkere celwanden. Het gevolg is minder last van schimmels en insecten. En dat resulteert weer in een lager gewasbeschermingsmiddelengebruik.

Coproductie
Bij de ontwikkeling van het nieuwe concept heeft Pokon nauw samengewerkt met de Universiteit van Wageningen en onderzoeksinstituut Botany, maar ook met de substraatspecialisten van Horticoop. René Janssen, productmanager substraten bij Horticoop, is erg tevreden over die samenwerking: "Tijdens de opstartperiode van de stichting 'Benefits op Nature' - die door beide bedrijven een warm hart wordt toedragen - is de samenwerking tussen Pokon en Horticoop geïntensiveerd. Wij zijn zelf ook druk bezig met het verduurzamen van substraten voor de professionele markt. Dit nieuwe duurzame potgrondconcept voor consumenten is een mooi voorbeeld van een succesvolle coproductie van bedrijven en kennisinstellingen uit verschillende sectoren."

Het nieuwe concept van Pokon is op de diverse vakbeurzen met enthousiasme ontvangen. Dit heeft geresulteerd in een fijnmazige distributie bij Nederlandse tuincentra.

Voor meer informatie:
Horticoop
www.horticoop.nl
Publicatiedatum: