Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Groente werkt stressverlagend

Door drie of vier porties groente per dag te eten, zouden mensen hun stressniveau kunnen verlagen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de universiteit van Sydney, gepubliceerd in British Medical Journal Open, onder 60.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Zij werden gedurende de periode 2006 tot 2008 en in 2010 ondervraagd over hun groenten- en fruitconsumptie, levensstijl en mate van psychische stress.

Daaruit bleek dat mensen die drie of vier porties (225 tot 300 gram) groenten aten, de kans op stress met 12 procent zagen verkleinen vergeleken met personen die geen groenten aten of slechts een portie (75 gram). Onderzoeksdeelnemers die vijf tot zeven porties groenten én fruit aten, lieten de kans met 14 procent slinken ten opzichte van mensen de nul tot vier porties aten.

Bij vrouwen werd een nog significanter verschil opgemerkt. De groep vrouwen die vijf tot zeven porties groenten fruit aten, hadden gemiddeld 23 procent minder kans op stress dan vrouwen die geen of een portie consumeerden.

"Uit dit onderzoek blijkt dat niet alleen de combinatie van dagelijks groenten en fruit de kans op stress verkleint, maar dat ook door alleen regelmatig groenten te eten die kans al lijkt af te nemen", aldus dokter Melody Ding van de universiteit van Sydney. Er werd geen opvallend voordeel aangetroffen bij personen die alleen veel fruit aten en geen groenten.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum: 17-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: