Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland: Eerste asperges gestoken

Zon en mildere temperaturen in de afgelopen dagen hebben ertoe geleid dat in een kas aan de Niederrhein de eerste asperges uit het Rheinland gestoken konden worden, meldt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn.


Foto: Sabine Weis / rlv

Momenteel is de oogst weliswaar nog klein, maar het aanbod zal met iedere dag zonneschijn en hopelijk snel mildere temperaturen steeds groter worden. Als eerste zal de oogst van start gaan op de verwarmde akkers, daarna volgen ook folietunnels, minitunnels en tenslotte ook de met folie afgedekte aspergeakkers.

Met een teeltgebied van meer dan 1.000 hectare telt de asperge tot de belangrijkste groentenculturen in het Rheinland. Traditionele teeltgebieden liggen in de districten Kleve, Viersen, Neuss en het Rhein-Sieg-Kreis. Inmiddels worden echter in bijna alle regio's van het Rheinland - met uitzondering van hoog gelegen gebieden – asperges geteeld.

Publicatiedatum: