Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse boerenbond uit zorgen over onafhankelijkheidsreferendum

Volgens de National Farmers Union for Scotland (NFUS) zijn telers het meest bezorgd over het EU lidmaatschap, de toegang tot de VK en niet-VK markten en de koersregelingen naar aanleiding van het 2014 referendum.

De voorzitter van de vakbond, Andrew McCornick, zegt dat de zorgen waarschijnlijk hetzelfde blijven, hoewel Brexit een extra dimensie aan het debat toe zou voegen. McCornick: "In het geval van een tweede referendum voor onafhankelijkheid moeten we ons inzetten met beide campagnes en hen aansporen om deel te nemen aan evenementen die we organiseren. In een vroeg stadium zullen we hun posities in kaart brengen, zodat de zaken duidelijk zijn die voor de leden van belang zijn. 

Mensen die achter de onafhankelijkheidsgroep staan, zijn voormalig NFUS voorzitters John Cameron, John Kinnaird, John Ross en Jim Walker. Zij zijn van mening dat de Schotse landbouw niet goed is geholpen bij de EU onderhandelingen door de Defra ministers. Een eigen vertegenwoordiging in Brussel zou de sector helpen. 

Publicatiedatum: