Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start nieuwe booractiviteiten ECW voor Agriport

De afgelopen maanden is door Jimmink Kolhorn en Botman Bouw hard gewerkt aan de boorlocaties voor geothermie op Agriport. De boortoren is nu weer opgebouwd aan de Tussenweg in Middenmeer. Op 17 maart is de start gepland van het boren.

ECW heeft in 2013-2014 reeds 4 putten geboord. Nu wordt dus gestart met het boren van put 5 wat volgens planning circa 5 weken in beslag zal nemen waarna de boortoren verplaatst zal worden naar de bestaande locatie aan de Oostlanderweg waar put 6 geboord zal worden.



"Put 5 is een verticale boring van circa 2500 meter diep. Op deze diepte verwachten onze geologen een zandreservoir met warm water van circa 95 graden. Samen met put 6 welke vanaf medio mei geboord zal worden hebben we dan later dit jaar een extra doublet om de warmtevoorziening op Agriport verder te kunnen verduurzamen," stelt Bertran de Lange, werkzaam als manager Geothermie bij ECW.

Sinds eind februari wordt gewerkt aan de opbouw van een boortoren van boorfirma KCA Deutag aan de Tussenweg in Middenmeer. "De toren is de afgelopen weken volledig onderhouden en geïnspecteerd," aldus De Lange.

Parallel aan de boringen wordt druk gewerkt aan het ontwerp en de bouw van de uitbreiding van de installaties aan de Oostlanderweg. Hier wordt straks de warmte geoogst uit het grondwater, waarbij het noodzakelijk is een werkplaats, opslag en kantoorgebouw te maken. Botman Bouw zal deze week de spanten plaatsen waarna Schaafstra installatietechniek aan de slag kan met de elektra- en watervoorzieningen in het pand.

De planning is in het najaar van 2017 extra warmte te kunnen leveren, geeft De Lange aan.

Voor meer informatie:
ECW Netwerk
Agriport 109
1775 TA Middenmeer
0031 - 880 307 060
info@ecwnetwerk.nl
www.ecwnetwerk.nl
Publicatiedatum: