Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Zeelandse tomaten van Romagna

Een van onze Italiaanse Freshplaza lezers, die voor een groot bedrijf in de fruitsector werkt, was onlangs in Mount Maunganui, Nieuw-Zeeland. Hij bezocht een plaatselijke Woolworths supermarkt en merkte iets eigenaardigs op: een pakje tomaten met het (geregistreerde) merk "Romagna".

Tomaten met het "Romagna" merk.

"Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik zag het toen ik mijn Chinese collega's mee uit winkelen had genomen en ik moest erom lachen. Italiaans klinkende producten zijn erg populair hier, maar weinig hiervan zijn echt afkomstig uit Italië. Het gebeurt vaak dat het merk Italiaans is, maar dat de plaats van herkomst Nieuw-Zeeland of Australië is."



Het was eigenlijk een speciale aanbieding met twee 750 gram pakken voor 6NZD, zo'n €3,90. "Pomorosso dadeltomaten en Campari cherrytomaten waren ook in de aanbieding - allemaal met trots geteeld in Nieuw-Zeeland."

Het pak geeft wel duidelijk aan dat de tomaten lokaal in Nieuw-Zeeland zijn geteeld. Ook staat er dat ze perfect zijn voor een mediterrane salade. Verder dat de tomaten van het "Roma" ras zijn en dat Romagna wordt uitgesproken als Ro-man-ya. 



We hebben de website bezocht van de producent, die gespecialiseerd is in tomaten. Onder de verschillende merken is er nog één die zinspeelt op Italië: PomoRosso en de beschrijving meldt dat dit een San Marzano ras is.

We hebben contact opgenomen om te vragen waarom de naam Romagna werd gekozen, daar deze streek niet bepaald bekend staat om de tomatenproductie, dus hoe zijn ze hieraan gekomen? We houden u op de hoogte.

Publicatiedatum: