Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Bravenboer over 50 jaar Ganapac Nederland

"Revisie en reparatie van alle zakkennaaimachines in eigen beheer"

Tholen - De vader van Rob Bravenboer begon in 1967 met het de verkoop van zakkennaaimachines. Na 50 jaar is Ganapac Nederland nog altijd in handen van de familie Bravenboer. "Ik sta nu machines uit elkaar te halen, die ik veertig jaar terug aan het spuiten was", blikt Rob terug. Toen Arie Bravenboer in 1999 overleed, zette Rob het bedrijf voort met dezelfde uitgangspunten die zijn vader hanteerde: revisie en reparatie van alle merken in eigen beheer, zodat de klant altijd kan terugvallen op Ganapac.

De AGF-sector is één van de sectoren die Ganapac belevert. "Exportaardappelen, pootgoed, uien, wortelen en knolselderij, dat zijn typische producten die in zakken gaan", vertelt Rob. Ganapac levert zakkennaaimachines van Fischbein, Union Special, Newlong, maar ook eigen naai-installaties en toebehoren zoals onderdelen en naaigarens. "Het mechanische deel is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Ze zijn weliswaar sneller geworden, maar ik kan ze bij wijze van spreken nog met de ogen dicht uit elkaar halen en in elkaar zetten."



"Nieuwe machines worden er niet zoveel aangekocht. De hoofdmoot van mijn werk bestaat uit het repareren of reviseren van de machines. Daarnaast verkopen we tweedehands machines. Ook zijn we sterk in het constructiewerk en de engineering van naaistraten", vertelt Rob. "Veel machines hebben er al heel wat draaiuren opzitten. Vroeger draaiden ze zo'n acht tot tien uur per dag en dat is nu snel het dubbele.

"Maar we hebben ook veel klanten in België. Nederlanders zitten immers over heel de wereld en komen vaak tocht bij ons terecht omdat ze weten dat ze op ons terug kunnen vallen", vertelt Rob. Gevraagd naar de toekomstplannen constateert de Rotterdammer nuchter: "Als mensen morgen geen zakken meer naaien, is het klaar voor ons. Maar gelukkig is het voor veel sectoren nog altijd een betrouwbare oplossing. Je kunt nou eenmaal een aardappelzak niet sealen. Naaien blijft de beste manier om een zak dicht te krijgen!"

Voor meer informatie:
Ganapac
Elgarhof 21
3055 CB Rotterdam
Tel: +31 (0)10 461 08 08
info@ganapac.nl
www.ganapac.nl