Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe verkent nieuw terrein met producten uit aquaponics

Rewe verkent nieuw terrein met producten uit aquaponics: vis en planten. Samen met het Berlijnse start-up bedrijf ECF Farmsystems zet Rewe in op een milieuvriendelijke methode bij de productie van baars en basilicum. Het kweken van bonte baarzen midden in Berlijn wordt gecombineerd met kruidenteelt want deze kruiden worden optimaal bemest met het voedingsstofrijke water uit de viskweek. Tegelijkertijd verkort de lokale productie transportafstanden en koelketens voor meer duurzaamheid en versheid.



Klanten kunnen het duurzame initiatief per direct actief ondersteunen. Zowel de baarzen als de basilicum zijn in geselecteerde Rewe-filialen in Berlijn, Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern verkrijgbaar.

Aquaponische teelt bespaart water en CO2
In de modernste aquaponic van Europa in Berlijn-Schöneberg helpen vissen en planten elkaar. De baarzen worden in een aquacultuur met biologisch voer en zonder antibiotica gekweekt en constant gecontroleerd. De ontlasting van de vissen voorziet het water van veel goede voedingsstoffen - daarom wordt het water gewoon hergebruikt. Bijvoorbeeld voor de teelt van basilicum. De in een hydroponic geteelde planten krijgen het water als natuurlijke bemesting. Zo zijn gewasbeschermingsmiddelen en gentechniek niet nodig.

Deze innovatieve methode bespaart niet alleen water, maar maakt ook gebruik van het daarin opgeloste CO2. In de ECF aquaponickringloop wordt dit gebruikt als extra bemesting voor de planten en tenslotte weer in zuurstof verandert. Het resultaat: een betere CO2-balans. Urban farming – oftewel het kweken en telen midden in de stad – garandeert tegelijkertijd korte transportafstanden en koelketens voor versere en duurzamere producten in de winkels.



Minder plastic voor meer duurzaamheid

Rewe en ECF Farmsystems testen bovendien nieuwe manieren van transportverpakking. Dankzij de korte transportafstanden zijn de gebruikelijke plastic bewateringsschalen bij basilicum niet nodig. Zo kan er jaarlijks zes ton aan plastic afval bespaard worden. De baarzen uit Berlijn zijn vanaf 16 maart bij circa 140 geselecteerde Rewe-filialen als verse vis verkrijgbaar. De basilicum uit de aquaponic is al sinds 8 maart verkrijgbaar.
Publicatiedatum: