Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezamenlijke leerstoel HAS Hogeschool en Britse Harper Adams

Harper Adams University en de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben een gezamenlijke leerstoel opgericht.

De HAS Hogeschool heeft Wim de Koning benoemd tot hoogleraar Business and Enterprise Development en Harper Adams heeft tegelijkertijd de heer De Koning tot gasthoogleraar benoemd aan de afdeling Land, Farm and Agri-Business Management.
De benoeming signaleert een stapsgewijze verandering in de relatie tussen de HAS, een belangrijke Europese partner, en Harper Adams, die al vele jaren bestaat maar in de afgelopen 18 maanden aanzienlijk is versterkt.


Martine Overdijk, HAS afdelingshoofd Agri-Business; Harper Adams vice-kanselier Dr David Llewellyn; HAS Voorzitter Dick Pouwels; Prof Wim de Koning en Director of Learning and Teaching Andy Jones (Harper Adams).

Afdelingshoofd Land, Farm and Agri-Business Management Rebecca Payne: "Wat begon als een studentenuitwisseling heeft zich ontwikkeld tot een strategisch partnerschap met mogelijkheden voor studenten en gedeeld onderzoek aan de basis. We hebben al een eerste HAS-stagiair, Gwen Kouters, werkzaam binnen onze afdeling als deel van haar verplichte buitenlandse stage. Ze is de eerste van vele.

"We hebben gezamenlijke onderzoeksprojecten geïdentificeerd die over de twee instellingen zullen lopen en die, onder andere, de impact van Brexit en duurzaam ondernemen zullen bestuderen. We zullen innovaties nastreven in de beoordeling van onze agribusiness studenten op basis van de successen van de HAS op dit gebied en eindejaarsstudenten zullen worden aangemoedigd om gezamenlijke onderzoeksprojecten te ontwikkelen die voor beide instellingen van strategische waarde zijn, waardoor we beter internationale inzichten kunnen melden voor de agribusiness sector."


Medewerkers en studenten van HAS op bezoek bij Harper Adams

Andy Jones, Director of Learning and Teaching bij Harper Adams, vertelde dat na een reeks van wederzijdse bezoeken van medewerkers en studenten in 2016, hij een presentatie gaf tijdens het HAS Expo evenement in januari 2017 en dat in mei opnieuw een groep studenten van de HAS-afdeling agribusiness Harper Adams voor een studiereis zal bezoeken.

Harper Adams is verheugd tot een bestemming te zijn uitgegroeid voor de masteropleiding voor HAS-afgestudeerden met negen inschrijvingen hier in september 2016 en de verwachting van een nieuwe groep in september 2017.
De academisch link bij de HAS, Dr Wim de Koning, zal nauw samenwerken met Rebecca Payne, Simon Thelwell en andere medewerkers op de afdeling Land, Farm and Agri-Business Management om gezamenlijk onderzoek en zakelijke projecten te ontwikkelen en gastcolleges en onderzoeksbegeleiding te verzorgen. Het is de bedoeling dat hij meerdere dagen per maand op de Harper Adams campus zal doorbrengen. Samen met de HAS voorzitter, wat andere medewerkers en toekomstige masteropleidingstudenten 2017, was Wim twee dagen bij Harper Adams te gast op 9 en 10 maart, waarbij hij ook zijn eerste gastcollege gaf over Duurzaamheidspraktijken in de Toeleveringsketen.


Carolien Kloosterman ontvangt haar prijs

Tijdens de HAS bezoek ontving Carolien Kloosterman haar prijs en certificaat na het winnen van de Kremers Award voor haar bachelorscriptie. Zij studeert momenteel voor haar MSc-graad in International Agri-Business and Food Chain Management bij Harper Adams. De prijs werd uitgereikt door HAS voorzitter Dick Pouwels in bijzijn van Rebecca Payne, Carolien's MSc-begeleider.

Bron: Harper Adams University
Publicatiedatum: