Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hans Derks: "Vroege vraag vanuit USA"

Nederlandse paprikaproductie vertraagd

Tholen - De Nederlandse paprikaproductie is nog niet echt goed op gang gekomen. "We hebben te maken gehad met zeer donker voorjaar waardoor de productie vertraagd oftewel iets naar achteren is geschoven. Uiteraard staat het de komende weken wel te gebeuren. Het lijkt erop dat Spanje met enkele weken ver klaar is, wat prima aansluit op het Hollandse seizoen", vertelt commercieel directeur Hans Derks van Harvest House.



"Voor komend jaar staat er iets meer areaal paprika ten opzichte van vorig jaar. De areaaluitbreiding is procentueel gelijk over de kleuren verdeeld. Momenteel zie je dat er voorzichtig geschakeld gaat worden naar Holland. Het prijsniveau is stabiel. Ook is er al vroeg vraag vanuit de Verenigde Staten", vervolgt Hans. "De seizoensverwachting is altijd van veel variabelen afhankelijk, maar er zijn geen aanwijzingen om niet vol vertrouwen het seizoen in te gaan."