Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
foto's bijzondere scherminstallaties

Het gaat niet alleen maar om de hectares

Tholen "Natuurlijk zijn hectares voor ons belangrijk", vindt Jeroen de Jonge van PDI. "Maar voor kleine of bijzondere projecten lopen we zeker niet weg." Eén van die bijzondere projecten is restaurant De Kas in het centrum van Amsterdam. Op een relatief klein oppervlak zijn daar flink wat scherminstallaties gemonteerd.

Stadskwekerij
Restaurant De Kas is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926 in Amsterdam Oost Watergraafsmeer. Sinds 2001 is de 8 meter hoge kas centrale kas in gebruik als restaurant. Omliggende kassen en tuinen worden gebruikt voor de teelt van groenten voor het restaurant. Ook hebben de restauranteigenaars een eigen akker in de Beemsterpolder.


De kweekkas van Restaurant De Kas."We zijn ervan overtuigd dat eten het beste smaakt als het bereid wordt met zo vers mogelijke ingrediënten", verklaren de restauranteigenaars. Dagelijks wordt één menu gemaakt, afgestemd op de oogst van de kwekerij en de beste ingrediënten van lokale leveranciers


Veel scherminstallaties
De Kas is natuurlijk geen hectares grote kwekerij. Toch hangen er behoorlijk wat scherminstallaties in. Zo is de vergaderruimte voorzien van een "dubbel" dekrolscherm. "Eén scherm voor zonwering en één verduisterend doek, zodat er binnen presentaties gegeven kunnen worden", vertelt Jeroen. Ook in het grote en in het kleine restaurant zijn dekrolschermen geïnstalleerd en de eigen kweektuin is voorzien van een horizontale scherminstallatie.








In restaurant De Kas is de originele, gerestaureerde kasconstructie in volle glorie te bewonderen. Fraai, maar pittig voor de scherminstallateurs want die constructie is natuurlijk niet uitgerust op moderne scherminstallaties. "Een leuke klus", vindt Jeroen. "Je hoeft dus niet altijd in een glastuinbouwgebied aan het werk te zijn om scherminstallaties te monteren. In hartje Amsterdam is het ook mogelijk."









Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties BV
Postbus 245 – 2670 AE – Naaldwijk
Industriestraat 40 – 2671 CT – Naaldwijk
Tel: 0174-629444
Fax: 0174-626671
info@peterdekkerinstallaties.nl
www.peterdekkerinstallaties.nl

Restaurant Kwekerij De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
1097 DE Amsterdam
www.restaurantdekas.nl