Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas voor Spaanse bio-kwekerij Frunet

Het Spaanse biobedrijf Frunet bouwt een nieuwe kas in Vélez-Málaga. De kas wordt 5.000 meter groot en wordt uitgerust met diverse ventilatie- en klimaatcontrolesystemen. De investering omvat 800.000 euro. Volgens Antonio Lavao, de directeur van Frunet, wordt er gewerkt met een witgelakte constructie. "Zo wordt er nog meer licht weerkaatst en verlagen we gelijktijdig de temperatuur in de kas."

Het bedrijf wil in augustus klaar zijn met de bouw en in die periode beginnen met de teelt. Met de nieuwe kas wil Frunet de jaarlijkse productie verhogen met een half miljoen kilo biogroenten. Nu wordt er jaarlijks zo'n 10.000 ton geëxporteerd. Daarbij gaat het om tomaten, komkommers, courgettes, aubergines, pepers, paprika's, maar ook om exotischer varianten als avocado's, mango's, papaya's en ananassen.

Nieuwbouw
De nieuwe kas van Frunet is het grootste nieuwbouwproject in de regio, maar niet het enige. Gelijktijdig bouwen de tropische telers van Domingo Medina een nieuwe kas van 20.000 m2, gelegen nabij Torrox. Opvallend is dat hier geen folie, maar polycarbonaat op komt te liggen om de maximale lichtinval te realiseren. "We gaan ook voor geavanceerde irrigatie- en klimaatcontrolesystemen", vertelt Medina. Deze kas kost zo'n 700.000 euro. De kas zal deels worden gebruikt voor papaya's en deels voor de teelt van biogewassen.
Publicatiedatum: