Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Documentaire stadskas Dordrecht

Neem een leegstaande kas, gooi alle kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen de deur uit en ga met een groepje enthousiastelingen lekker experimenteren met groenten, kruiden en bloemen. En in no time heb je een kas die uit z'n voegen barst van het leven. Dat zien de stadslandbouwers van De Oude Beer, een stadslandbouwkwekerij nabij Dordrecht.

De kas van 4000 m2 is in bezit van de gemeente Dordrecht. Uiteindelijk moet op deze plek het bedrijventerrein Dordtse Kil IV komen. Oorspronkelijk zou de grond tot die tijd verhuurd worden, maar vorig jaar is besloten om de onderneming een langer leven te gunnen - juist om het gebied te promoten.

Nu is er een video opgenomen over de kas. In een klein halfuur reis je met de filmmaker mee tot in alle uithoeken van deze groene oase. Je ontmoet een aantal van de mensen die er werken en je staat oog in oog met de dieren die er zich thuis voelen.




Volg de kas en de bewoners op Facebook.
Publicatiedatum: