Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse bloemkooltelers sussen ophef over verspilde streekgroenten

Bloemkooltelers relativeren een artikel van The Sunday Times waarin werd beweerd dat winkeliers voorbij zouden gaan aan Brits product in het voordeel van de Spaanse bloemkool na de onthulling dat teler Geoffrey Philpott in Broadstairs, Kent, meer dan 160.000 vierkante meter van zijn bloemkool verloren zag gaan en moest omploegen.

Volgens vicevoorzitter van de Brassica Growers Association, Richard Mowbray, zou het echter 'dom' zijn van winkeliers om met het onvoorspelbare weer alleen op Britse gewassen te vertrouwen.

Mowbray: "Er zijn seizoenen waarin er in februari absoluut geen bloemkool in Kent te krijgen is, dus als winkelier zou je dom zijn om je programma helemaal rond een regio te plannen die van nature grillig is. Tijdens de jaarlijkse bloemkoolcyclus is het niet ongebruikelijk om een periode te hebben waarin er oogsten verloren gaan. In november en december 2016 was de bloemkool in het algemeen laat. Dit trok bij in februari." Vorig seizoen waren er het hele jaar door soortgelijke problemen met een overaanbod voor Kerst en tekorten in het nieuwe jaar.

Bron: thegrocer.co.uk

Publicatiedatum: