Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Carl Graumans van Komkommerin te Bavel:

"Supermarkten volgen ons op korte afstand"

Tholen – "Vroeger kon je je makkelijker van de supermarkt onderscheiden dan tegenwoordig. Ze volgen ons op op korte afstand, dus daar moet je als AGF-ondernemer voortdurend alert op zijn", zegt Carl Graumans van Komkommerin te Bavel. "We moeten ons blijven ontwikkelen om voorop te blijven lopen." Carl is altijd met zijn tijd meegegaan en gaat al een aantal jaar mee in de beweging richting traiteur, door het aanbieden van voorgesneden groenten en kant-en-klaarmaaltijden. Nu is hij overgegaan van grotendeels bediening naar zelfbediening en heeft de winkelinrichting daarop aangepast. De koelmeubelen zijn naar de kant geschoven, de toonbank is verdwenen en de klant kan de al voorverpakte en standaard afgepaste gesneden groenten en rauwkost zelf pakken. "Alleen de traiteursproducten zoals de kant-en-klare maaltijden blijven op maat beschikbaar."Voor de complete metamorfose van de winkel werd anderhalve week uitgetrokken. De semi-selfservice formule bevalt de klanten goed. "We krijgen niets dan lof."
Er is minder bediening maar het personeel blijft belangrijk. "Door de weeks staan Corry, Kitty, Marleen, Mirella in de zaak, in het weekend gaat het over Sanne, Bodine, dochter Janne en Femke. De bestellingen worden door Piet op de uitleveradressen afgegeven."

 
Carl en zijn vrouw Désirée in de nieuwe zaak


Eind vorig jaar werd op Facebook de nieuwe bedrijfskleding van Komkommerin geshowd

Komkommerin heeft een eigen groentensnijderij en maakt haar maaltijden grotendeels zelf. "Zo kunnen we ook het afvalpercentage heel laag houden, bloemkool met een plekje kan ik niet verkopen maar wel verwerken in een maaltijd of rauwkost. Dat geldt voor veel groenten. Alleen met citrus moet je voorzichtig zijn. Ik houd het bereiden van maaltijden en soepen zoveel mogelijk zelf in de hand. Een klein deel komt van Booijman Foodimpuls."Carl (51) is 26 jaar zelfstandig ondernemer en heeft in diverse plaatsen een speciaalzaak gerund. "Op 25 jarige leeftijd ben ik in Breda voor mezelf begonnen. Ik werkte toen al op de groenten- en fruitafdeling in de supermarkt. Na 8 jaar verhuisde ik van Breda naar een overdekt winkelcentrum in Etten-Leur. Daar heb ik 5 jaar gezeten en toen kwam de kans om in mijn woonplaats Bavel een winkel over te nemen. Wat is er mooier dan dat. Ik zit er nu alweer 14 jaar."De wens om AGF-specialist te worden zat er al vroeg in bij Carl. Al op 11 jarige leeftijd had hij een weekendbaantje bij de groenteboer. Wat ook hielp waren de ondernemersgenen, die hij van zijn grootvader en vader erfde. Carl: "Mijn opa ging met paard en wagen langs de deuren om kolen te verkopen. Mijn vader hielp hem en later zijn ze een kleine kruidenierszaak gestart onder de noemer van Centra van Schuitema. Dat soort kleine supermarkten zijn eigenlijk door de komst van Albert Heijn verdwenen." Logisch dus dat Carl op zijn hoede is voor de ontwikkelingen in de supermarktbranche.Na 14 jaar ondernemen in het pand van zijn voorganger besloot Carl dat het tijd was voor deze investering in de toekomst. "Als lokale ondernemer wilde ik zoveel mogelijk zaken doen met andere lokale ondernemers, de loodgieter, stukadoor, elektricien komen allemaal uit Bavel. Voor de winkelinrichting heb ik zaken gedaan met een ondernemer uit Sprundel, WK Voets Interieurbetimmering. Het koeltechnische deel heb ik laten uitvoeren door Smeva."Komkommerin
Brigidastraat 4
Bavel Noord-Brabant
T: 0161 433 358
komkommerin@planet.nl


Publicatiedatum: 16-3-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Prachtige sfeervolle winkel geworden! leuk personeel met veel vakkennis! Daar heb je nog lang plezier van Carl!
Adrian Vriens, Drunen - 16-3-2017 15:01:18


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: