Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Achterstallige subsidie voor groenten en fruit eind maart uitbetaald

De vertraging in het uitbetalen van de directe subsidies voor 2016, die al voor ontevredenheid onder agrarische producenten heeft gezorgd, is waarschijnlijk korter dan oorspronkelijk gepland, in ieder geval voor groenten en fruit. Dit werd afgelopen week duidelijk na een ontmoeting tussen Premier Gerdjikov en vertegenwoordigers van sectororganisaties.

Toen het schema voor uitbetaling van de resterende 1,2 miljard Lev (ongeveer 613,9 miljoen euro) aan directe subsidie voor de campagne van afgelopen jaar werd gepubliceerd, werd duidelijk dat het grootste deel van de betalingen pas in april zou plaats vinden, later dan normaal. Dit leidde tot onvrede onder producenten, die zelfs zeiden bereid te zijn tot het organiseren van protesten. Uiteindelijk vond er een ontmoeting plaats tussen de premier en de groenten- en fruitproducenten afgelopen dinsdag en de premier verzekerde dat het Staatsfonds voor de Landbouw er alles aan zou doen om de subsidies op groenten en fruit uit te betalen in de periode van 27 maart tot 1 april. Als deze deadline gehaald wordt, zal de vertraging meevallen.

De vertraging in het betalen van de subsidies voor 2016 zou worden veroorzaakt door zowel administratieve problemen als door de vertraging in het berekenen van de boetes voor onrechtmatige declaraties. Daardoor moesten aanpassingen worden doorgevoerd om aan de nieuwe EU regels voor inspecties en de boeteberekening te voldoen en dat was in de afgelopen maanden niet gebeurd.
Publicatiedatum: