Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Snelgroeiende app Retail Spotters start binnenkort ook een Groothandelsmodule

"Met Retail Spotters maken we de AGF-handel transparant"

Tholen - Binnenkort zal er nog maar weinig verborgen zijn in de AGF-sector. We kunnen nu al met enkele drukken op de knop weten hoe de AGF-afdeling er in een supermarkt in Bangkok of Madrid eruit ziet en over een tijdje is er ook informatie van de groothandelsmarkten. "Momenteel zijn we al actief in 65 landen, meer dan 90 steden en ruim 200 supermarkten in totaal", zegt Martin Casanova, de oprichter van de applicatie Retail Spotters.

Bezoeken supermarkten
Begin 2017 werd de app Retail Spotters geïntroduceerd. De organisatie achter de app is wereldwijd actief en verzamelt informatie over de AGF-afdelingen bij retailers in verschillende steden. De oprichter komt zelf ook uit de AGF-sector. "Mensen die actief zijn in groenten en fruit, reizen veel. Tijdens die reizen in het buitenland merkte ik op dat bijna iedereen supermarkten bezoekt om te kijken hoe de producten zijn gepresenteerd. Het leek me een goed plan om al die informatie te verzamelen in een app. Dat kan de AGF-sector wel gebruiken."



Uniek
Hij vervolgt: "Handelaren kwamen dus aan hun informatie door het zelf bezoeken van de supermarkten, zoals eerder genoemd. Daarnaast betaalden sommigen voor speciale rapporten, maar er was niemand die alle informatie over groenten en fruit van over heel de wereld verzamelde of verspreidde. Voor de handel is dit volledig nieuw: zij hadden nooit eerder toegang tot zo veel specifieke informatie."



Netwerk met 'spotters'

De oprichter geeft aan dat deze app voor iedereen in de AGF-sector interessant is. "De app is speciaal ontworpen voor de AGF-sector. Daarnaast bieden we ook informatie voor andere producten. We hebben bijvoorbeeld klanten in de wijnsector en olijfolie. We hebben een eigen netwerk opgebouwd van mensen, ofwel 'spotters', die supermarkten bezoeken. Dit zorgt ervoor dat de informatie die wordt gegeven correct en betrouwbaar is. Onze mensen maken video's en foto's en de informatie in de app wordt telkens geüpdatet. Door ons uitgebreide netwerk van bijna 100 'spotters' over de hele wereld, kunnen gebruikers van de app zien hoe bepaalde groenten er fruit er bij ligt door middel van een foto. Het is net alsof je op dat moment zelf in die supermarkt aanwezig bent. Gebruikers kunnen veel informatie verkrijgen, waaronder prijzen, variëteiten, merken, oorsprong en nog veel meer. Deze informatie haalt Retail Spotters tijdens de observatie van groenten en fruit in de bezochte supermarkt."

Betaling
De app kan gratis worden gebruikt, maar je kunt ook een premium abonnement nemen. "Dit kost 9,9 USD per maand. Bij premium kun je een meer nauwkeurige zoekopdracht doen, zoals zoeken op merk, op origine of variëteit. Alle gebruikers die de app downloaden in de eerste zes maanden van 2017, krijgen premium informatie gratis. Daarnaast zijn we van plan om advertentiemogelijkheden aan te bieden in de app en maken we ook tailor-made rapporten."

Groei
De groei is enorm. "Binnen 5 weken hebben zich bijna 1.300 actieve gebruikers aangemeld voor de app. Nu werken we aan het tweede deel van ons business plan. We zijn er klaar voor om nieuwe module te lanceren binnen de app met informatie van groothandelsmarkten over heel de wereld. Wij verzamelen de prijzen van producten en maken ook grafieken met de evolutie van de prijzen. Met de twee modules retail en groothandel hebben we de AGF-wereld in onze handen. Wij willen de AGF-handel helpen om informatie in te winnen en alles omtrent groenten en fruit transparanter maken."

www.retailspotters.com

Retail Spotters kun je downloaden in de App Store of Google play: www.retailspotters.com/download