Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
white paper

"30% komkommers gaat aan hogedraad"

Wat houdt hogedraadteelt van komkommers in, wat zijn de voor- en nadelen en hoe kunnen telers het proces optimaal inrichten? Deze vragen beantwoordt groentezadenspecialist Bayer in een rapport over hogedraadteelt voor lange komkommers. Deze praktische gids is de eerste in een serie rapporten met de titel 'The only way is up'.


Hogedraad plant in opkweek.

Hogedraadteelt van komkommers
De huidige marktomstandigheden zoals stijgende arbeidskosten en de vraag naar jaarrond betrouwbaar kwaliteitsproduct hebben ertoe geleid dat de hogedraadteelt van komkommers de afgelopen jaren een flinke groei heeft doorgemaakt. Telers zien vooral de betrouwbaarheid van het teeltsysteem, de hogere opbrengst, constante kwaliteit en planbare teelt als grote voordelen. Inmiddels wordt zo'n 19% van de lange komkommers via de hoge draad geteeld. Bayer verwacht dat dit aandeel de komende vijf jaar zal stijgen naar minimaal 30%. Vooral telers in Noord-Europa, Canada en Rusland zullen naar verwachting de overstap maken.

Rapport als praktisch handboek voor telers
De eerste white paper in de serie 'The only way is up' is gericht op zowel nieuwkomers als ervaren hogedraad telers die nog meer uit het teeltproces van lange komkommers willen halen. Maar ook voorlichters, handelaren en retailers zullen hierin waardevolle informatie vinden.


Tom Koot.

Tom Koot, expert voor hogedraadteelt bij Bayer, licht de marktomstandigheden toe die hebben geleid tot de ontwikkeling van dit state-of-the-art-teeltsysteem en gaat in op zowel voordelen als aandachtspunten. Ook bevat het rapport uitgebreide informatie over het teeltproces, komen diverse experts uit de praktijk aan het woord en zijn er handige tips & tricks. Voor geïnteresseerde telers staat er ook een praktische calculatietool klaar die op een eenvoudige manier tijdens de gehele teelt gebruikt kan worden.

Toekomstige edities rapporten
De volgende twee edities in de serie 'The only way is up' zijn al gepland en zullen ingaan op korte komkommers en het gebruik van kunstlicht in de hogedraadteelt. Ook zullen er speciale edities volgen met onderwerpen die relevant zijn voor andere belanghebbenden in de keten, zoals handelaren en retailers.

Voor meer informatie:
Bayer
Cees Ammerlaan
M +31 6 150 04 979
cees.ammerlaan@bayer.com

Jan Hanemaaijer
M +31 6 286 08 990
jan.hanemaaijer@bayer.com

Paul Posthoorn
M +31 6 546 68 761
paul.posthoorn@bayer.com
www.nunhems.nl
Publicatiedatum: