Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers maken rubber van tomatenvellen

Volgens de onderzoekers aan de Ohio State University kan voedselafval gedeeltelijk het op aardolie gebaseerde vulmiddel vervangen dat meer dan een eeuw wordt gebruikt voor de productie van banden. In proeven presteert het rubber, gemaakt met de nieuwe vulstoffen, beter dan volgens de industriële normen, wat uiteindelijk tot nieuwe toepassingen voor rubber zou kunnen leiden.


Foto door Kenneth Chamberlain, met dank aan Ohio State University

Als de onderzoekers gelijk hebben, zouden de banden van de toekomst van teeltbedrijven af kunnen komen. Onderzoekster Katrina Cornish, houdster bijzondere leerstoel biomaterialen bij Ohio State, legt uit dat deze technologie drie problemen op zou kunnen lossen: Het maakt de productie van rubberproducten duurzamer, vermindert de Amerikaanse afhankelijkheid van buitenlandse olie en houdt afval uit stortplaatsen.

Cornish heeft zich jaren bezig gehouden met het ontwikkelen van nieuwe binnenlandse rubberbronnen, waaronder een rubber producerende paardenbloem. Nu heeft ze patent aangevraagd voor een methode om eierschalen en tomatenvellen om te zetten in reële, lokaal geproduceerde vervangingen voor het op aardolie gebaseerde vulmiddel 'carbon black' (zwarte koolstof), dat Amerikaanse bedrijven vaak kopen in het buitenland.

Bron: sciencedaily.com
Publicatiedatum: