Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verdubbeling kasoppervlakte

Nieuwbouw kassen Agrico Research gestart

Op 7 maart is met de inzet van 50 medewerkers het zeil ingetrokken van het gietwaterbassin voor het nieuwe kassencomplex van Agrico Research. Hiermee is na een lange periode van voorbereidende werkzaamheden de bouwfase officieel ingeluid.






Agrico Research is het teeltbedrijf van aardappelcoöperatie Agrico. Bij het uitvoeren van haar veredelingswerkzaamheden loopt Agrico Research al enige tijd tegen haar grenzen aan qua beschikbare ruimte in haar kassen. Om in de toekomst de werkzaamheden goed te kunnen blijven verrichten, wordt het kassencomplex van Agrico Research geheel vernieuwd en uitgebreid. Met deze uitbreiding zal de totale kasoppervlakte verdubbeld worden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een aantal nieuwe technologieën waardoor er meer kruisingen kunnen worden gemaakt en het veredelen van nieuwe rassen efficiënter en effectiever kan worden gedaan.



Agrico Research is het innovatiecentrum van Agrico. In het teeltbedrijf wordt dag in dag uit gewerkt aan het ontwikkelen van sterke aardappelrassen voor de toekomst. Rassen die resistent zijn tegen ziektes, die hoog opbrengend zijn en die voldoen aan de wensen op het gebied van smaak, uiterlijk en verwerking van afnemers uit meer dan 80 verschillende landen over de wereld. Daarbij richt Agrico zich op alle belangrijke marktsegmenten zoals die voor frites, chips en verse consumptie, zowel gangbaar als biologisch geteeld. Al deze rassen ontstaan door traditionele kruisingsveredeling.



Naar verwachting zal het vernieuwde en uitgebreide kassencomplex eind 2017 gerealiseerd zijn.



Voor meer informatie:
Agrico Research B.V.
Burchtweg 17
8314 PP Bant
T: +31 (0)527-656170
F: +31 (0)527-656190
research@agrico.nl
www.agrico.nl
Publicatiedatum: