Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Noordhoek, spruitenteler en handelaar:

"Spruitenseizoen boven verwachting goed verlopen"

Tholen - "Het afgelopen spruitenseizoen is boven verwachting goed verlopen", vertelt teler André Noordhoek uit Bleiswijk. Vorige week oogstte hij zijn laatste spruiten. "De kwaliteit was door het seizoen niet helemaal top en de opbrengst was laag maar door de vraagmarkt zijn er goede prijzen tot stand gekomen." Oorzaken waren de grote hoeveelheid regen in juni en de insectendruk.

André is een van de grotere spruitentelers in Nederland en regelt zelf zijn afzet alsmede de afzet voor een aantal telers uit de buurt. Het meeste product gaat naar pakstations of naar het buitenland. De prijzen in het afgelopen seizoen waren hoog, gemiddeld rond de 70-80 eurocent. Dat is het dubbele van vorig jaar, maar de opbrengst lag ongeveer een derde lager, vertelt André.

Sinds vorige week is al het Nederlands product er doorheen. Tijd voor nieuwe spruitenplanten. "Die telen we voor het overgrote deel zelf. Alleen de eerste paar ha bestellen we bij Voorne's plantenkwekerij. Ik hoop over 14 dagen te kunnen planten en als alles meezit, kunnen we vanaf begin augustus gaan oogsten."

Het teeltplan van André voor komend seizoen is min of meer gelijk aan het afgelopen seizoen. "We gaan telen op een areaal van 80 hectare, 5 hectare minder dan vorig seizoen." De bij hem aangesloten telers houden ook hetzelfde areaal aan. André verwacht dat het totale areaal spruiten in Nederland komend jaar hetzelfde blijft. In de variëteiten zal André geen wijzigingen aanbrengen. "Ik doe geen specialties zoals paarse spruiten of flower sprouts. Wij telen reguliere spruiten."


Voor meer informatie:
Noordhoek Agro B.V. Bleiswijk
Groendalseweg 8
2665LH Bleiswijk
T: 010-5212629
canoordhoek@kpnmail.nl