Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede Spaanse groene paprika's zijn nu moeilijk te vinden"

Tholen - Bij de retailers is dit de periode dat er wordt omgeschakeld van Spaans naar binnenlands product. "Wanneer een supermarkt omschakelt, is ook afhankelijk van de prijs. De Belgische aubergines waren bijvoorbeeld vorige week goedkoop, zo onder de euro. Dan kiezen sommige retailers ervoor om over te schakelen naar binnenlandse groenten", vertelt een Belgische handelaar.



Aubergines weer gestegen
Hij geeft aan dat de vraag naar Spaanse groenten nog steeds goed is. "Dat blijft altijd nog wel even doorlopen. De Spaanse aubergines zitten nu op 4,50 euro voor vijf kilo. Dit zijn normale prijzen voor de tijd van het jaar. De Belgische prijzen zijn na de toenemende vraag weer gestegen naar 1,50 tot 1,60. Vorige week was dat rond de 85 cent. Met de prijzen van deze week kunnen de telers weer tevreden zijn. Dat is goed geld voor een kilo aubergines." De handelaar vertelt dat de courgetteprijzen acceptabel zijn. "Ze liggen rond de 5,50 euro voor 5 kilo. Dat is niet te duur en niet te goedkoop. Een prijs om mee te werken."

Ook voor paprika's zijn de prijzen nog prima. "Vanuit het binnenland begint de aanvoer te komen, maar er is nog niet zo veel. Voor de goede Spaanse paprika's wordt nog een hoge prijs gegeven. Rood, geel en groen liggen alle drie rond de 11 euro voor vijf kilo. Groen lag vorige week een stuk lager, maar deze week zijn groene kwaliteitspaprika's moeilijk te vinden. Dit betekent dat de prijzen meteen met een paar euro omhoog schieten."