Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandel Claessens biedt steeds meer minigroenten

"Vanaf januari al 1000 kilo mini Chantenay-wortelen verkocht"

Tholen - Tegenwoordig zijn er van veel producten ook een mini versie te koop. Ook bij groenten en fruit is die trend zichtbaar. "We bieden onder andere mini rode biet, mini pastinaak, mini raapjes, mini broccoli, mini mais, mini romeinse sla, mini gele biet, mini gekleurde biet, mini venkel en mini wortelen. Elk jaar verkopen we meer minigroenten", vertelt Guy van Groothandel Claessens.



Chantenay
Hij geeft aan dat ze van de mini chantenay wortelen verschillende kleuren hebben waaronder witte, paarse oranje en een mix ervan. Deze worden nu met name geteeld in Engeland, maar oorspronkelijk komen ze uit de streek Chantenay in Frankrijk. Ze worden onder het merk Sugar babe verkocht. De mini-wortelen smaken heerlijk en zoet. Daarnaast zijn ze zeer gemakkelijk te bereiden en hoeven ze niet geschild te worden."



Klein en fijn
Afnemers zijn met name chefs en de betere horecazaken. "We horen dat ze deze producten waarderen omdat het mooi presenteert op het bord. Ook geeft het direct een meerwaarde aan het gerecht. Doordat ze klein zijn, zijn ze fijner om te presenteren."





Gezien de trend van de laatste jaren verwacht Guy een groei in de miniwortelen. "We verkopen er steeds meer van. Van januari tot nu hebben we van de mini Chantenay al 1000 kilo verkocht. De voordelen zijn enorm en het product is zeer veelzijdig. Je kunt de wortelen stomen, koken, bakken, frituren, rauw eten en er zelfs sap van maken."

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Groothandel Claessens Antwerpen
'Cash&carry'
Kielsbroek 23
2020 Antwerpen
+32 - 03/237.44.29
www.groothandelclaessens.be