Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Belgische komkommers zijn gewild"

Tholen - De handel in groenten verloopt goed. "Sinds een week of twee/drie is de groentenmarkt aangetrokken. Er is een prima vraag naar verschillende producten waaronder kropsla, prei, witloof. Er er komt natuurlijk ondertussen meer Belgisch product zoals de komkommers. Die zijn gewild op het moment. Wat ik meerdere handelaren ook hoor zeggen, is dat de handel van wortelen niet loopt. Dat valt dit jaar blijkbaar nogal tegen. Maar in het algemeen mogen we niet klagen, het is zeker niet minder dan vorig jaar rond deze tijd."



Tomaten nog redelijk duur

Naar kropsla is volgens Jonathan redelijk wat vraag. "De prijzen zijn al een tijdje stabiel: zo rond de 35 cent. Tomaten blijven nog redelijk duur. Ik denk dat we over een paar weken wel voldoende eigen productie zullen hebben en de productie zal gaan stijgen. Momenteel is het voor een deel van de klanten nog te duur. Het is nog voor de liefhebbers bij ons.

"De zon zou nog een beetje meer moeten schijnen", vindt de handelaar. "Dat zorgt voor meer kasgroenten, zoals de paprika. We hebben nu wat groene paprika's. Het begint allemaal een beetje te komen. Voor de afzet zou zon ook wel fijn zijn, dan worden er ook meer tomaten en komkommers geteeld. Maar daar hebben we natuurlijk geen invloed op." Weiss exporteert met name naar Duitsland.

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss Bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32(0)15552011
Fax: +32(0)15553002
www.weiss.be
jonathan@weiss.be