Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lager EBIT voor BayWa ondanks goede cijfers fruitsegment

Het Duitse BayWa rapporteerde een omzet van 15,3 miljard euro over het boekjaar 2016. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de 14,9 miljard euro omzet over 2015. De aanhoudend moeilijke agrarische markt drukten het EBIT. Dat resultaat kwam uit op 144,7 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 158,1 miljoen euro.

De segmenten Fruit en Energie presteerden goed. Ook het segment voor bouwmaterialen presteerde goed. De markt voor agrarische grondstoffen, zoals soja, drukten de resultaten van het Duitse conglomeraat. Dat was het gevolg van de moeizame markt voor deze producten wereldwijd. "Ook BayWa kon niet aan deze trend ontsnappen, waardoor dit segment niet aan de verwachtingen voldeed. Wederom profiteerden we van ons brede fundament van de groep. In het bijzonder de internationale fruit- en hernieuwbare energiesegmenten lieten een heel positieve ontwikkeling zien wat een positief effect had op de totale cijfers," aldus Klaus Jozef Lutz, CEO van BayWa in een persbericht.

Publicatiedatum: