Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"AGF goedkoper dan junkfood"

Er bestaan nogal wat misverstanden over de kosten van gezonde voeding. Zo beweren sommigen dat zij zich geen gezonde producten kunnen veroorloven. Uit een recent onderzoek blijkt echter dat wanneer men kijkt naar de kiloprijs, groenten en fruit stukken goedkoper zijn dan junkfood.



Het onderzoek, met de titel 'Cheap as Chips', onderzocht de betaalbaarheid van gezonde voeding door de retailprijzen van 78 algemene voedingsmiddelen te vergelijken.

Per kilo kwamen de goedkoopste kant-en-klaar producten zoals pizza's, hamburgers en ontbijtgranen uit op een gemiddelde prijs van €2,34. De kiloprijs van groenten en fruit ligt doorgaans lager.

Met een voeding van muesli, rijst, wit vlees, groenten en fruit is men dus goedkoper uit dan wanneer men leeft op chocopops, kant-en-klaarmaaltijden, suikerhoudende dranken en fastfood, luidt de conclusie van de onderzoekers. 
Publicatiedatum: