Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tijdens Fruit Logistica Berlijn

VLAM vierde 25-jarig jubileum met 30 exporteurs

Van 8 tot 10 februari rolde de Messe Berlin de rode loper uit voor de 25ste editie van Fruit Logistica, de hoogmis voor de groenten- en fruitsector wereldwijd. VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, vierde als pionier in Berlijn zijn 25ste deelname aan de beurs en mocht op de groepsstand een record van 30 Belgische exportbedrijven verwelkomen.

Jubileum
Fruit Logistica vierde zijn 25ste verjaardag met een succesvolle editie. Meer dan 75.000 professionals uit 130 landen bezochten de beurs, goed voor een stijging van 5% t.o.v. vorig jaar. Ook de Belgische standhouders blikken tevreden terug. De beurs kwam de eerste dag rustig op gang, maar de drukte nam de volgende dagen toe.



VLAM was er vanaf de eerste editie non-stop bij in Berlijn en vierde dus samen met Fruit Logistica het 25-jarige jubileum. Dat leverde extra aandacht op in de vakpers en onderstreept onze trouwe relatie met de beurs. De VLAM-deelname is samen met de beurs gegroeid fors doorheen de jaren. Ooit begonnen met een schuchtere deelname met drie bedrijven, telt VLAM inmiddels het tienvoud. Ook dit jaar werd het Belgische paviljoen in hal 6.2 opnieuw uitgebreid.

De Belgische stand

Er waren zestien exportbedrijven van groenten en fruit aanwezig op de VLAM-stand: Bel'Export, Boussier/Belfrutex, Calsa/Weiss, DBS/DBS Agro, De Plecker-Lauwers, Demargro, Devos Group, Dries Sebrecht Fruit/DSF, Frans Michiels Belgium/FMB, Gemex, Nicolaï Fruit, Pacbelimex, Vanco Belgium, Vergro, Rotom, Wouters Fruithandel. Ook REO Veiling stond opnieuw op de VLAM-stand.
Acht bedrijven vertegenwoordigden de Belgische aardappelsector: Bart's Potato Company, Binst Breeding & Selection, Dauchy, De Aardappelhoeve, Pomuni, RTL Patat, en Remo Fresh.


Recordaantal deelnemers dit jaar.

Daarnaast waren er vijf fruitboomleveranciers present: ABCz Group, Benelux Fruitservice, Carolus, Depa Fruit en Zouk. Voor deze sector was het de vijfde deelname aan Fruit Logistica, waarbij zij voor de eerste keer een aparte groepsstand binnen de VLAM-koepel hadden.

De Belgische Fruitveiling, Coöperatie Hoogstraten en Bel'Orta versterkten de Belgische aanwezigheid met een eigen stand in hal 6.2.

VLAM trakteerde op Conference

Een deel van de VLAM-stand was helemaal ingekleed in de campagne voor Conference-peren, die inmiddels zijn zesde jaar inging. Omdat zelf proeven de beste manier is om overtuigd te worden van de smaak van de Conference, werden de bezoekers getrakteerd op sappige stukjes peer.. De wandelende Conference-peer viel alvast erg op en zorgde voor de nodige animo op de stand.
VLAM zal opnieuw aanwezig zijn op de volgende editie van Fruit Logistica van 7 tot 9 februari 2018.
Publicatiedatum: